vrijdag 20 september 2013

Een kettingsjaal rondbreien

Sjaal rondbreien
De herfst is al weer begonnen. 's Morgens is het soms mistig en wil je een warme sjaal als je op de fiets zit. Later als het zonnetje schijnt, kan de sjaal in de tas. Deze kettingsjaal is lekker warm als je hem dubbel omslaat, maar ook luchtig als je hem als ketting over je jas draagt.

De sjaal bestaat uit schakels, die ik met rondbreinaalden gebreid heb. Met twee rondbreinaalden kan je hele kleine cirkels breien zonder naden. Het weefsel krult naar binnen en vormt vanzelf de ronde schakel. Klik HIER voor een beschrijving van de kettingsjaal.

Ik ben geen ervaren breister. Toch is het gelukt om met de rondbreinaalden te werken. Als je eenmaal door hebt wanneer je de steken over de breinaalden schuift, is het goed te doen. Let goed op; soms kan je breiwerk een warboel worden. De breinaalden kunnen in de knoop komen met de schakels die je al gebreid hebt.

9 opmerkingen:

 1. So much fun! Thanks for sharing on craft schooling Sunday!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice idea. You could make knitted chains for Christmas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Very cool! :D Found you on Oombawka Design!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Very pretty! Love the look! Thanks for sharing on Sunday FUNday!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk geworden! Als sjaal had ik nog niet bedacht, wel als ketting.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I love your idea & scarf. Thanks for sharing @dearcreatives Theresa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Congratulations! You had one of the most clicked projects at Link & Share Wednesday! Thank you for linking up :) Rhondda http://oombawka.blogspot.ca/2013/11/time-to-link-up-link-share-wednesday.html

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je opmerking! Ook al reageer ik niet op elke opmerking, ik lees ze allemaal en word er altijd erg blij van. Alle reacties worden dan ook zeer gewaardeerd.

Thank you so much for your comment! Your comments keep me going and make me happy. If I don't reply to your comment please don't worry, because I read them all.

Jag talar svenska - Ich spreche Deutsch - Je comprends Français - Jeg forstår norsk og dansk

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Gerelateerde blogposts.