Rozenbotteljam met gehaakt muisje |
Ik was de geplukte rozenbottels grondig en verwijder de kroontjes. De bottels gaan in de pan om stuk te koken. Daarna wrijf ik de rozenbottelprut door een zeef, zodat de pitten achter blijven. Van de puree maak ik jam met geleisuiker speciaal voor halfzoete jam. Andere ingrediënten zijn citroen- of sinaasappelsap en appel. Voor de herfstsmaak voeg ik een beetje gemalen kruidnagel en kaneel toe.
I love the wee mouse! I am also very interested i the rosehip jam! I have never heard of such a jam and I have many rosehips in my garden right now! I always wondered what I could do with them! Does it matter what kind of roses? I'm very excited to learn more about this :) I'm going to 'google' it! Thank you for linking up at Link & Share Wednesday! Rhondda http://oombawka.blogspot.ca/2013/10/week-12-link-share-wednesday-party-is.html
BeantwoordenVerwijderenThank you for your comment. Rosehip jam is very tasty. All rosehips are edible, but I only used the big round ones. You should defenitely try the rosehips in your garden!
VerwijderenThat's so cute!
BeantwoordenVerwijderenWhat a cute little mouse!!
BeantwoordenVerwijderenI like it very much,
Greetings,
Monika
Sweet little mouse! Have a nice week. Regula
BeantwoordenVerwijderenWat een schattig idee zo met dat muisje erop! En mmmmmmmmm rozenbotteljam! Waar haal jij de rozenbottels vandaan?
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor het meedoen met de linkparty!
Ohhh wat heb je een heerlijk blog!Ik wist niet na al die vele blogs in mijn bloglijst dat er NOG een leuk blog te ontdekken viel,maar JAWEL!Ik ga je volgen hoor!
BeantwoordenVerwijderenlieve groetjes
Angeline
www.mijnplekkie.tk (mijn blog....misschien vind je die ook wel leuk?!? ;-) )