vrijdag 20 december 2013

Popje van stro

kerstversiering van stro
Houden jullie ook van natuurlijke materialen? Deze ornamentjes van stro heb ik in de loop der jaren gekocht op allerlei kerstmarkten. Ze versieren nu mijn kerstboom. Het stro glanst bijna als goud! Het popje met het gehaakte mutsje heb ik op een Zweedse rommelmarkt gevonden.Stropopje met gehaakt mutsje

8 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend creatief!! En het resultaat mag er zeker wezen.
  Groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de stroversiering niet zelf gemaakt, maar in de loop der jaren verzameld. Ik zou wel graag willen leren hoe je met stro werkt. Ik zie mezelf al een hele baal stro kopen hiervoor. Haha.

   Verwijderen
 2. owww wat leuk zeg ♥ ik moet in ene denken dat ik met mijn vader en moeder vroeger vaak een winkel bezocht die heel veel van dit soort stro artikelen verkocht en ik vond dat dan zo heerlijk ruiken ♥
  dank je wel voor deze ophaal herinnering

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee dat is grappig, ik zag van de week bij mijn schoonouders in de boom ook zulk soort versiering van stro gemaakt (heel fijntjes) en kwam bij de kringloopwinkel tussen het kerstspul ook zoiets tegen. Ik vind het er heel leuk uitzien (zeker in combinatie met het rode garen). Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik google eens wat en vond oa dit: http://www.strovlechtwerk.nl/werkbeschrijvingen.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Superleuk! Dank je voor de tip. Er staan werkbeschrijvingen op de site en je kan er zelfs een workshop volgen.

   Verwijderen
 5. Even terug naar oude ambachten. Leuk om te zien wat jij daar allemaal mee maakt. Net als Lizette kwam ik anders stroversiering bij en tuincentrum tegen. Maar de zelfgemaakte hebben toch net iets meer.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk!! ik ging jaren geleden met vriendinnen hier alle scandinavische kerken af , die vanaf half november ieder elke week een kerstmarkt hadden.. daar zag je heel veel van die stodecoraties! net als bij ikea.. het is een echt scandinavische traditie om alles in stro te maken met rode versierselen!
  ik woon in rotterdam en daar heb je de deense, zweedse, noorse en finse kerk zitten! ( ook een hele hoop andere nationaliteiten kerken hoor!)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je opmerking! Ook al reageer ik niet op elke opmerking, ik lees ze allemaal en word er altijd erg blij van. Alle reacties worden dan ook zeer gewaardeerd.

Thank you so much for your comment! Your comments keep me going and make me happy. If I don't reply to your comment please don't worry, because I read them all.

Jag talar svenska - Ich spreche Deutsch - Je comprends Français - Jeg forstår norsk og dansk

Gerelateerde blogposts.