maandag 24 juni 2013

Vlierbloesem, de zomer in een potje

Vlierbloesem

Dit weekend had ik geen tijd om te handwerken, want het was tijd voor iets anders. Ik heb van vlierbloesems siroop en gelei gemaakt. Eerder vorige week passeerde ik een vlierstruik die volledig in bloei stond. Van de struik kwam een heerlijke zoete zomergeur. Zaterdag heb ik een tas vol bloesems geplukt. De bloesems hebben een dag in een pan met water gestaan.

Vlierbloesemgelei

Het vlierbloesemwater was de volgende dag heerlijk geurend en geel van het stuifmeel. Een paar keer zeven en vervolgens in de pan met citroen-, sinaasappelsap, een appeltje en geleisuiker. Even koken en dan de vlierbloesemgelei in potjes doen. Het moeilijkste is wachten tot het afkoelt, zodat je kunt proeven. Het smaakt heerlijk zoet. Zomer in een potje!
Vlierbloesemsiroop
Het tweede gedeelte van het bloesemwater ging in de pan met citroenstukken en suiker. Goed opwarmen tot bijna tegen de kook aan en vervolgens de vlierbloesemsiroop in flessen gieten. Lekker fris met ijskoud water. Goed voor een warme dag in de tuin met een haakwerkje op schoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je opmerking! Ook al reageer ik niet op elke opmerking, ik lees ze allemaal en word er altijd erg blij van. Alle reacties worden dan ook zeer gewaardeerd.

Thank you so much for your comment! Your comments keep me going and make me happy. If I don't reply to your comment please don't worry, because I read them all.

Jag talar svenska - Ich spreche Deutsch - Je comprends Français - Jeg forstår norsk og dansk

Gerelateerde blogposts.